Κυριακή 14 Μαΐου 2017

2 νεκροί, 7 τραυματίες τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του εκτροχιασμού τρένου έξω από τη Θεσσαλονίκη



2 νεκροί, 7 τραυματίες τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του εκτροχιασμού τρένου που έλαβε χώρα λλίγο πριν τις 10 το βράδυ του Σαββάτου σε επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ, έξω από τη Θεσσαλονίκη, κοντά στο χωριό Άδενδρο. Η αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, φαίνεται ότι εκτροχιάστηκαν και τα πέντε βαγόνια του τρένου, με τη μηχανή της αμαξοστοιχίας να περνάει μέσα σε κατοικία. Στο σημείο έχουν σπεύσει οχήματα της Πυροσβεστικής, αλλά και οχήματα του ΕΚΑΒ.

Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

«Σήμερα (σ.σ. Σάββατο) και ώρα 21:45 η αμαξοστοιχία I/C 58 με 70 επιβάτες που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη εκτροχιάστηκε λίγο έξω από το σταθμό Άδενδρο για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Τέσσερις νεκροί επιβάτες και πέντε τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας –μηχανοδηγός- σοβαρά, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του δυστυχήματος.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες απεγκλωβισμού.

Στο σημείο έχουν σπεύσει από τη πρώτη στιγμή συνεργεία του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και της αστυνομίας τα οποία μετέφεραν τους επιβάτες και μέλη του προσωπικού σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Επίσης άμεσα κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός και δυο κρατικά νοσοκομεία τέθηκαν σε επιφυλακή.

Άμεσα αναχώρησαν από την Αθήνα με εντολή του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, προκειμένου να συντονίσουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά των επιβατών και το άνοιγμα της γραμμής η οποία έχει προσωρινά κλείσει». 




Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών της αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ, που υπολογίζονται στα 100 άτομα, δεν έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με την ίδια.

Υπενθυμίζεται ότι η επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ ξεκίνησε στις 16.18 το μεσημέρι και εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, μετέφερε 75-100 άτομα και στις 9.40 το βράδυ, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες έπεσε πάνω σε κατοικία, την οποία και διαπέρασε.










 thetoc.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *