Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Il Sole 24 Ore: «Ελληνικό χρέος, το G7 ετοιμάζει τη συμφωνία στο Eurogroup»


«Ελληνικό χρέος, το G7 ετοιμάζει τη συμφωνία στο Eurogroup», είναι ο τίτλος σε άρθρο στην εφημερίδα Il Sole 24 Ore, με αναφορά και στις ζυμώσεις που έλαβαν χώρα στην σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των επτά πιο ανεπτυγμένων χωρών της Δύσης, στο Μπάρι της Ιταλίας.

«Οι διεθνείς δανειστές της Ελλάδας κινούνται προς την κατεύθυνση μιας συμφωνίας με στόχο την ελάφρυνση του χρέους της Αθήνας, η οποία υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ανακοινωθεί στο Eurogroup, στις 22 Μαΐου», γράφει η ιταλική εφημερίδα.

Ευρωπαίος ιθύνοντας με τον οποίο μίλησε η Sole, και θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, υποστηρίζει πως όλοι αναγνωρίζουν ότι ύστερα από την επίτευξη συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση για δέσμη μέτρων, δεν γίνεται να αναβληθεί ακόμη μια ανακοίνωση σχετικά με το χρέος. Αυτό, έστω και αν οι λεπτομέρειές της ορισθούν κατά την ολοκλήρωση του προγράμματος, το 2018.

H Il Sole 24 Ore προσθέτει ότι πηγή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υποστηρίζει πως το ΔΝΤ θα ήταν διατεθειμένο να συζητήσει μια σειρά εναλλακτικών δυνατοτήτων, για την επιμήκυνση των χρονικών ορίων πληρωμής του χρέους, σε συνδυασμό με τη μείωση των επιτοκίων, ενώ δεν απαιτεί να οριστεί το ύψος του πλεονάσματος και τα ακριβή στοιχεία της ελάφρυνσης -με κάθε λεπτομέρεια- πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.

Η ιταλική οικονομική εφημερίδα εκτιμά, τέλος, ότι το Ταμείο μπορεί να δεχθεί να συνεχισθούν οι διαβουλεύσεις, με σημείο αναφοράς τα όσα συμφωνήθηκαν τον Μάιο του 2016.  











zougla.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *