Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Ζαχαριάδης: Χωρίς διευθέτηση του χρέους αναστέλλεται επ΄ αόριστον η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια



Ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, σε συνέντευξή του τονίζει ότι «από τη στιγμή που έχουμε υλοποιήσει όλα τα προαπαιτούμενα, έχουμε την απαίτηση - και δικαιούμαστε - η συζήτηση για το χρέος να κλείσει τώρα για να σταματήσει η καταστροφική χρονοκαθυστέρηση».


«Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να έχουμε συμφωνία στο αυριανό Eurogroup. Αναζητούμε βιώσιμη λύση. Αυτή είναι η βασική αρχή με την οποία προσερχόμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κι αυτό έχει γίνει κατανοητό εκ μέρους όλων των εταίρων μας», τονίζει ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα "dikaiologitika.gr".

«Συζητάμε για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, από τη στιγμή που έχουμε υλοποιήσει όλα τα προαπαιτούμενα, έχουμε την απαίτηση - και δικαιούμαστε - αυτή η συζήτηση να κλείσει τώρα για να σταματήσει η καταστροφική χρονοκαθυστέρηση», υπογραμμίζει ο κ. Ζαχαριάδης, ενώ στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης απαντά ότι η κυβέρνηση δεν «αυτοεγκλωβίστηκε», αλλά έκανε καλά που άνοιξε το θέμα του χρέους.

«Είναι σαφές σε όλους - και στην χώρα και στην Ευρώπη - ότι χωρίς διευθέτηση του χρέους, αναστέλλεται επ’ αόριστον η αυτοδύναμη έξοδος στις αγορές, και μαζί η έξοδος από μνημόνια και κρίση. Αυτός δεν είναι ο μεγάλος εθνικός στόχος; Αυτή δεν είναι η εντολή που πήραμε στις 20 Σεπτέβρη 2015; Ξέρουμε τι διεκδικούμε. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που επί πέντε χρόνια (2010-2015) έβλεπαν το χρέος, (το οποίο παρέλαβαν στο 120% του ΑΕΠ και το διόγκωσαν στο 180% μέσω της εσωτερικής υποτίμησης), είτε βιώσιμο επειδή τους είπαν «forget it», ή δεν το έθεταν καν προς διαπραγμάτευση στην αρχή της κρίσης. Εμείς διεκδικούμε λύση που θα ανοίγει δρόμο για αυτοδύναμη σταθερή δυνατότητα εξόδου στις αγορές, με βιώσιμους όρους».

Σε ερώτηση για το κλίμα που υπάρχει στην πλευρά των δανειστών ο κ. Ζαχαριάδης απαντά ότι «οι δανειστές δεν είναι κάτι ενιαίο. Στο Eurogroup και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ελλάδα έχει πολλούς φίλους που θα ήθελαν να δουν τον Αλέξη Τσίπρα να βάζει την σφραγίδα του στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια».











  ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *