Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Παίρνει πίσω το τελεσίγραφο η Eldorado Gold

Επικαλούμενη την πρόσφατη έκδοση αδειών στην Ολυμπιάδα, η εταιρεία δηλώνει ότι αναστέλλει προσωρινά την απόφαση να βάλει λουκέτο στις εγκαταστάσεις της. Μιλά για εποικοδομητικό διάλογο με το υπουργείο αλλά ξεκαθαρίζει ότι διατηρεί το δικαίωμα να κλείσει τις εγκαταστάσεις, αν οι συζητήσεις δεν τελεσφορήσουν.


Αναστέλλει την απόφαση να βάλει λουκέτο η Eldorado Gold, μητρική της Ελληνικός Χρυσός, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της στις χρηματιστηριακές αρχές, και τονίζει ότι εισέρχεται σε «εποικοδομητικό διάλογο» με την ελληνική κυβέρνηση. 

Οπως αναφέρει, τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, που αποτελούνται από τα υποέργα των Σκουριών, της Ολυμπιάδας και το μεταλλείο στο Στρατώνι, έχουν αδειοδοτηθεί το 2011 από το Ελληνικό Κράτος βάσει μίας ενιαίας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).

Ο George Burns, επικεφαλής της Eldorado, σχολίασε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον εποικοδομητικό διάλογο που είναι σε εξέλιξη με το υπουργείο Ενέργειας. Επιπλέον την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο εξέδωσε μια σειρά από καιρό εκκρεμούντων αδειών ρουτίνας για το project της Ολυμπιάδας. Ως αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων αποφασίσαμε προσωρινά να αναβάλουμε την απόφαση να θέσουμε τις εγκαταστάσεις στη Χαλκιδική σε καθεστώς συντήρησης.


Ο κ. Burns συμπέρανε: «Διατηρούμε το δικαίωμα να θέσουμε τα έργα μας σε καθεστώς συντήρησης και να λάβουμε άμεσα νομικά μέτρα για να προστατέψουμε την εταιρεία και τα δικαιώματά μας στην Ελλάδα, σε περίπτωση που ο διάλογος με το ΥΠΕΝ αποδειχθεί ανεπιτυχής. Παράλληλα, είμαστε πεπεισμένοι ότι η διαδικασία της διαιτησίας που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από την ελληνική κυβέρνηση θα ολοκληρωθεί εγκαίρως και αποτελεσματικά, προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών». 









euro2day.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *