Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Σαρωτική νίκη Πούτιν με 72,53%



 Καταποντίστηκαν οι νεοφιλελεύθεροι υποψήφιοι (Σομπτσάκ, Γιαβλίνσκι, Τιτόβ), κάτω από 3% όλοι μαζί!
Ως θρίαμβος του Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί να χαρακτηριστεί το αποτέλεσμα των ρωσικών προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με την καταμέτρηση του 25,03% των εγκύρων ψηφοδελτίων που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα καταμετρηθεί και ανακοινώθηκε από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσίας.

Ο απερχόμενος και νεοεκλεγείς, πλέον, Ρώσος πρόεδρος κερδίζει από τον πρώτο γύρο, έχοντας συγκεντρώσει το 72,53% των εγκύρων ψηφοδελτίων, ποσοστό κατά περίπου 10 εκατοστιαίες μονάδες μεγαλύτερο από αυτό των προηγούμενων προεδρικών εκλογών του 2012.

Η διαφορά από τις προηγούμενες προεδρικές εκλογές είναι ότι ο Βλ. Πούτιν αυτή τη φορά κατέβηκε ως ανεξάρτητος υποψήφιος, έχοντας πάντως την στήριξη των κομμάτων «Ενωμένη Ρωσία» και «Δίκαιη Ρωσία» (σοσιαλδημοκράτες), ενώ κατά τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις κατέβαινε ως κομματικός υποψήφιος της «Ενωμένης Ρωσίας».

Δεύτερος αναδεικνύεται ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας Πάβελ Γκρουντίνιν, με ποσοστό 15,44%, ενώ τρίτος έρχεται ο γνωστός ακροδεξιός (Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα) Βλαντίμιρ Ζιρινόβσκι με ποσοστό 6,84%.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι συγκέντρωσαν πολύ μικρά ποσοστά. Εντύπωση προκάλεσε το ελάχιστο ποσοστό που συγκέντρωσαν οι τρεις υποψήφιοι που εξέφραζαν τον νεοφιλελεύθερο χώρο (Σομπτσάκ, Γιαβλίνσκι, Τιτόβ), που δεν μπόρεσαν αθροιστικά να συγκεντρώσουν ούτε 3%!!!

Συγκεκριμένα, η πολυδιαφημισμένη στα δυτικά ΜΜΕ ως «ναυαρχίδα» της αντιπολίτευσης κατά του Βλ. Πούτιν Ξένια Σομπτσάκ («Πρωτοβουλία Πολιτών»), κόρη του δολοφονημένου άλλοτε δημάρχου της Αγίας Πετρούπολης Ανατόλι Σομπτσάκ, «καταποντίστηκε» παίρνοντας μόλις το 1,39% των ψήφων, ενώ ο «οικονομολόγος της περεστρόικα» Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι (κόμμα «Jabloko» – «Μήλο») έλαβε μόλις 0,78% και ο επιχειρηματίας Μπορίς Τιτόβ («Κόμμα Ανάπτυξης») 0,61%.

Οι άλλοι δύο υποψήφιοι, ο «σταλινικός» Μαξίμ Σουράικιν («Κομμουνιστές της Ρωσίας») και ο εθνικιστής Μαξίμ Μπαμπούριν («Ρωσική Παλλαϊκή Ένωση») λαμβάνουν αμφότεροι από 0,62%.

Το ποσοστό συμμετοχής στην ψηφοφορία ξεπέρασε το 60% και η διαδικασία εξελίχθηκε γενικά σε ήρεμο και, ενίοτε, εορταστικό κλίμα, χωρίς σημαντικά προβλήματα, παρά την αγωνιώδη προσπάθεια των δυτικών ΜΜΕ και μέρους της τοπικής «αντιπολίτευσης» (ειδικά δε των υποστηρικτών του «χαϊδεμένου παιδιού» της Δύσης Αλεξέι Ναβάλνι) να παρουσιάσουν δήθεν ότι υπήρξε μεγάλος αριθμός παρατυπιών.

Να σημειωθεί, ότι στο 80% των 97.000 εκλογικών τμημάτων σε όλη την χώρα υπήρχαν εγκατεστημένες κάμερες που κατέγραφαν την διαδικασία μέσα στα εκλογικά τμήματα, ενώ υπήρχε πρόσβαση για οποιονδήποτε χρήστη του Internet επιθυμούσε να συνδεθεί online με οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα, προκειμένου να παρακολουθήσει ζωντανά την διαδικασία! 





























iskra.gr


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *