Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Για τον ψυχίατρο ή για τον εισαγγελέα;



Όποιος υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση για να συνετιστεί έχει ανάγκη από μια στιβαρή αντιπολίτευση, κάνει λάθος. Από καλό ψυχίατρο έχει ανάγκη. Γιατί οι βουλευτές της πάσχουν από σύνδρομο διπολικής διαταραχής. Το απέδειξαν χτες και προχτές περίτρανα. Και δεν ήταν η πρώτη φορά.

Οι βουλευτές, που νοιάζονται για την επανεκλογή τους και την επανεκλογή του κόμματος περισσότερο από την επιβίωση της χώρας (κι αυτό δεν είναι μονοπώλιο νοοτροπίας του ΣΥΡΙΖΑ) ξεσηκώθηκαν το τελευταίο τριήμερο εναντίον του εαυτού τους! Παγκόσμιο φαινόμενο.

Στην αρχή αντέδρασαν για το μαχαίρι στις συντάξεις, που έρχεται από τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τον νόμο Κατρούγκαλου. Στη συνεδρίαση υπό τον Αλέξη Τσίπρα προχτές υποστήριξαν ότι είναι ένα μέτρο που δεν μπορούν να κουβαλήσουν στις πλάτες τους. Πολύ περισσότερο που πρέπει αν το υποστούν σε προεκλογική περίοδο.

Τους έχει διαφύγει μια λεπτομέρεια. Ότι το μέτρο το έχουν ψηφίσει αυτοί οι ίδιοι και κανένας άλλος! Με την κουτοπόνηρη σκέψη ότι μέχρι να έρθει η ώρα να εφαρμοστεί όλο και κάτι θα γίνει και θα μείνει στα χαρτιά! Ο νόμος! Που έχουν ψηφίσει! Παραδείγματα Δημοκρατικότητας και κοινοβουλευτισμού οι βουλευτές! Και υποδείγματα εκπροσώπων του λαού, που προγραμματίζουν για το μέλλον με υπευθυνότητα. Το ασφαλιστικό της χώρας! Του λαού!

Από προχτές είναι στο πόδι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ. Μερικοί μάλιστα διαδήλωσαν στη Μακεδονία με τους συνδικαλιστές εναντίον του κυβερνητικού σχεδίου! Παραδόξως, είναι οι ίδιοι που έχουν ψηφίσει τον σχετικό νόμο με τα προαπαιτούμενα και το τρίτο μνημόνιο!

Όποιος αναρωτιέται αν ανακάλυψαν σήμερα ότι πουλιώνται οι μονάδες και ότι θα απολυθούν εργαζόμενοι, η απάντηση- όπως και με τους συνταξιούχους πιο πάνω- είναι «όχι». Αλλά, όταν ψήφιζαν για την πώληση και τους όρους που τη συνόδευαν για τους εργαζόμενους έλεγαν «ελαμωρετώρα. Μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή όλο και κάτι θα κάνουμε και θα τα μπαλώσουμε». Παραδείγματα Δημοκρατικότητας και κοινοβουλευτισμού. Που νομοθετεί υπεύθυνα και με προγραμματισμό σε βάθος χρόνου! Το μόνο που τους ένοιαζε τότε ήταν να εξασφαλίσουν τις αποζημιώσεις για τις εθελούσιες των συνδικαλιστών, με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ! Από την τσέπη του κορόιδου.

Εδώ και μερικές μέρες ένα αναπάντεχο μέτωπο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ πονοκεφαλιάζει την κυβέρνηση. Καμιά δεκαριά φανεροί έχουν ξεσηκωθεί με επιστολή ενάντια στο νομοσχέδιο που δίνει το δικαίωμα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια. Το περίεργο είναι ότι όλοι αυτοί έχουν ψηφίσει τον νόμο- κορμό που δίνει δικαιώματα μετατροπής του φύλλου σε άνδρες και γυναίκες, αυτοπροσδιορισμού του φύλλου και στην αντίστοιχη απόκτηση δικαιωμάτων. Επομένως, έχουν δώσει το πράσινο φώς και για υιοθεσίες, όχι μόνο αναδοχές.

Επειδή, όμως, η εκκλησία διαφωνεί με όλα αυτά και ο άμβωνας έχει πολλές δεκάδες χιλιάδες ψήφους, όπως και οι συντηρητικοί μέσα στο κόμμα, η κυβέρνηση πήγε με μαλακά βήματα από το Α στο Β στάδιο μπας και ξεγελάσει κανέναν κοιμισμένο από όσους αντιδρούν. Οι οποίοι αντιδρούν με το ίδιο σκεπτικό της πώλησης της ΔΕΗ και της περικοπής των συντάξεων! Δηλαδή, ψηφίζουμε τώρα να προσελκύσουμε όσους μπορούμε και να ικανοποιήσουμε τους δανειστές (για συντάξεις και ΔΕΗ) και όταν έρθει η ώρα για τις αναδοχές και τις υιοθεσίες βλέπουμε!

Αφού, όμως, οσμίστηκαν και είδαν τι γίνεται στην πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, που είναι προχώ μόνο στα λόγια, αποφάσισαν να πάνε με τον άμβωνα που έχει και τη δύναμη των ψήφων!

Έγραψα στην αρχή ότι αυτή η ιδιότητα να ψηφίζεις και μετά να καταγγέλλεις αυτά που ψήφισες και να τους εναντιώνεσαι χρήζει ψυχιάτρου. Όσο έγραφα το άρθρο αναθεώρησα. Εισαγγελέα για το αδίκημα της απάτης χρειάζεται. Ή λαϊκή καταδίκη. Ό,τι έρθει πρώτο, που λένε και οι προδιαγραφές για τα λάδια των αυτοκινήτων!


   

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *