Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Μακρόν – Λεπέν στον δεύτερο γύρο


Ο πρώην υπουργός Εμανουέλ Μακρόν και η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν είναι οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι για πρόκριση στον β΄ γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις. Πίσω τους, σε μικρή απόσταση, ακολουθούν ο κεντροδεξιός Φρανσουά Φιγιόν και ο αριστερός Ζαν-Λουκ Μελανσόν.

Στο πρώτο exit poll προηγείται ο Εμανουέλ Μακρόν με 23,7% και ακολουθεί η Μαρίν Λεπέν με 21,7 %. Ισοπαλία Φρανσουά Φιγιόν και Ζαν-Λουκ Μελανσόν με 19,5%

Στο δεύτερο exit poll, εκείνο της Sofres,  τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:Μακρόν: 23%, Λεπέν: 23%, Φιγιόν: 19%, Μελανσόν: 19%

Φιγιόν: Θα στηρίξω τον Εμανουέλ Μακρόν

Τον κεντρώο Μακρόν δήλωσε ότι θα στηρίξει και ο κεντρωδεξιός Φρανσουά Φιγιόν. Καταφέρθηκε μάλιστα εμφανώς κατά της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, σημειώνοντας ότι "το Εθνικό Μέτωπο είναι γνωστό για τη μισαλλοδοξία του".

«Πρέπει να επιλέξουμε το προτιμότερο για τη χώρα μας. Η αποχή δεν βρίσκεται στα πολιτικά μου γονίδια, ειδικά όταν ένα εξτρεμιστικό κόμμα πλησιάζει στην εξουσία. Το Εθνικό Μέτωπο είναι γνωστό για τη βία και την έλλειψη ανοχής του στο διαφορετικό, το πρόγραμμά του θα οδηγούσε τη χώρα μας στη χρεοκοπία και σε ένα ευρωπαϊκό χάος" δήλωσε ο Φρανσουά Φιγιόν.

Πρόσθεσε ότι "ι εξτρεμισμός δεν μπορεί παρά να φέρει δυστυχία και διαιρέσεις στη Γαλλία. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το ψηφίσει κανείς ενάντια στην Άκρα Δεξιά. Θα ψηφίσω υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν. Θεώρησα ότι ήταν καθήκον μου να σας το πω χωρίς περιστροφές, μένει σε σας να το εκτιμήσετε με βάση τη συνείδησή σας για το τι είναι καλύτερο για τη χώρα σας και τα παιδιά σας».

Στήριξη στον Μακρόν από τον Μανουέλ Βαλς

Την αναμενόμενη στήριξή του στον Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίο ψήφισε και στον α' γύρο, εξέφρασε ο σοσιαλιστής τέως πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς. «Όλοι πρέπει να μετρήσουν τη βαρύτητα της στιγμής», τόνισε μέσω Twitter.

Άνοιγμα στους ψηφοφόρους του Φιγιόν κάνει ο αντιπρόεδρος της Λεπέν

Κάλεσμα στους ψηφοφόρους του κεντροδεξιού υποψήφιου προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν έκανε ο αντιπρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Φλοριάν Φιλιπό, να στηρίξουν στον β' γύρο την Μαρίν Λεπέν.

«Πιθανόν να έχουν το αίσθημα ότι τους έκλεψαν αυτές τις εκλογές», δήλωσε ο κ. Φιλιπό.

Μακρόν: Γυρίζουμε σελίδα

«Γυρίζουμε ξεκάθαρα σελίδα σήμερα στη γαλλική πολιτική ζωή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος φέρεται να προηγείται στον α' γύρο των προεδρικών εκλογών, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις του αποτελέσματος.

Αντιπρόεδρος Ρεπουμπλικανών: Σκληρή ήττα, μας κόστισαν τα σκάνδαλα Φιγιόν

Είναι μια σκληρή ήττα, γιατί θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει αυτές τις εκλογές, δήλωσε ο Λοράν Βακιέζ, αντιπρόεδρος του κεντροδεξιού κόμματος των Ρεπουμπλικανών. «Πληρώνουμε ακριβά τα σκάνδαλα. Εξακολουθώ να είμαι πεπεισμένος ότι οι ιδέες μας είναι πλειοψηφία στην χώρα μας», πρόσθεσε

Ραφαρέν: Όλοι οι δημοκράτες πρέπει να συνταχθούν πίσω από τον Μακρόν

Ο κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Πιερ Ραφαρέν τόνισε ότι η συμμετοχή της Μαρίν Λεπέν στον β' γύρο είναι πολύ κακό νέο, ενώ κάλεσε όλους τους δημοκράτες να συνταχθούν με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Αμόν: Να αντιταχθούμε στην Άκρα Δεξιά, να συνταχθούμε με τον Μακρόν

Σε υποστήριξη του Εμανουέλ Μακρόν ενάντια στην ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν κάλεσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας με τη σημαία της Κεντροαριστεράς Μπενουά Αμόν, πέμπτος - σύμφωνα με τα exit polls - στη μάχη για την προεδρία της χώρας   

     





koutipandoras.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *